1) Workflow toevoegen | EasyPost Connect
Raadpleeg de EasyPost Connect Video Academy ![]()
Stap 1: General
Geef je workflow een naam en omschrijving en koppel het juiste departement aan de workflow.
Stap 2: sFTP
Als je de documenten wilt aanleveren via een sFTP-server kan je hier de naam van de folder invullen op de sFTP-omgeving. Wanneer je de naam invult en de workflow opslaat, zal de sFTP-omgeving en de desbetreffende folder automatisch worden aangemaakt.
Gebruik onderstaande gegevens om tot de sFTP toegang te krijgen:
- Host: sftp.eservices.easypost.eu
- Gebruikersnaam: Geef de gebruikersnaam in waarmee je inlogt op het portaal
- Wachtwoord: Geef het wachtwoord in waarmee je inlogt op het portaal
- Poort: 22
Stap 3: Trigger
Via het type trigger kan je instellen wanneer de verwerking van je documenten van start gaat:
- Filedrop: Wanneer je kiest voor filedrop zal de verwerking van jouw documenten automatisch van start gaan. Enkel de bufferperiode kan het verwerkingsproces op basis van het ingevuld aantal seconden vertragen.
- Ingepland: Wanneer je kiest voor ingepland dan kan je een vast tijdstip instellen waarop het verwerkingsproces van jouw document(en) van start mag gaan.
Stap 4: Type aanleverbestand
Je kan jouw documenten op drie manieren aanleveren:
Klik het gewenste type aan.
Stap 5: Activatie
Indien je wenst dat de workflow direct gebruikt kan worden door jouw gebruikers, kan je de workflow activeren door ‘ja’ te selecteren. Als je de workflow deactiveert, kunnen de gebruikers deze uiteraard niet gebruiken of zien in de pagina ‘Opdrachten’.
Stap 6: Goedkeuring nodig
Wanneer je de optie ‘Goedkeuring nodig' aanvinkt, zullen alle verzendingen die je via deze workflow wilt versturen eerst goedgekeurd moeten worden alvorens ze effectief verzonden worden.
Door deze optie aan te kruisen, zal er telkens een preview van jouw verzendingen getoond worden. Zo kan je nagaan of alle parameters goed werden ingesteld.
Stap 7: Gegevensretentie
Gegevensretentie is het bewaren van gegevens gedurende een bepaalde periode. Bij het configureren van jouw workflow kan je de periode instellen van hoe lang de gegevens van jouw opdrachten en jouw verzendingen bewaard moeten blijven.
Je kan dit instellen van 0 tot 180 dagen.
- 0 dagen: Zodra jouw opdracht ingediend is en de zendingen in een finale status (succesvol of gefaald) verkeren, worden de gegevens verwijderd.
- 180 dagen: De gegevens worden 180 dagen bewaard nadat jouw opdracht is ingediend en de zendingen in een finale status (succesvol of gefaald) verkeren.
Belangrijk
- Met de gegevens wordt bedoeld alle data (parameters + documenten) met betrekking tot die verzending.
- Deze instellingen worden enkel toegepast wanneer je die bepaalde workflow gebruikt. Dit verschilt van de algemene gegevensretentie.
Klik vervolgens op de button Klaar om je workflow verder vorm te geven.