8.2 ) Services - User provisioning | EasyPost Connect
User Provisioning is het proces waarbij een beheerder ervoor zorgt dat gebruikers de juiste rechten en toegang krijgen. Het systeem beheert de volledige levenscyclus van een gebruiker, van in dienst treden tot ontslag. Nieuwe medewerkers kunnen snel en veilig aan de slag, en hun toegangsrechten worden automatisch aangepast bij wijzigingen zoals promotie of functiewijzigingen. Dit voorkomt dat voormalige medewerkers onterecht toegang behouden en garandeert dat huidige medewerkers de correcte toegang hebben.
Wil je User Provisioning instellen ? Volg dan onderstaande stappen:
Single Sign-On (SSO) instellen
Ga naar Single Sign-On om SSO in te stellen.
Informatie
SSO is een voorwaarde voor het instellen van User Provisioning. Zorg ervoor dat SSO correct is geconfigureerd voordat je de volgende stappen volgt.
Nieuwe applicatie aanmaken
Voeg een nieuwe applicatie, EasyPost Connect, toe in het Identity and Access Management (IAM) van jouw organisatie om User Provisioning te configureren.
Secret Token aanmaken
- Klik op ‘Token aanmaken’.
- Klik vervolgens op opslaan.
- Geef de Secret Token en de Tenant URL op in het IAM-systeem van jouw organisatie.
De Secret Token wordt automatisch versleuteld om ervoor te zorgen dat deze niet leesbaar is voor onbevoegden. Je kan de gegevens raadplegen door op het oog te klikken. Het raadplegen van versleutelde gegevens wordt voor auditdoeleinden gelogd.
Je kan de oude token altijd intrekken door een nieuwe aan te maken. Dit is aanbevolen wanneer de token gecompromitteerd is.
Groepen configureren
Bij het toewijzen van objecten heb je twee mogelijke opties:
- Bestaande rollen en departementen gebruiken: Dit betekent dat je reeds bestaande rollen en groepen binnen jouw organisatie aan de Connect-rollen van EasyPost Connect kan toewijzen. Dit voorkomt dat je extra rollen hoeft aan te maken in het IAM-systeem. Raadpleeg de pagina Types gebruikersrollen om te bepalen welke gebruikersrollen het beste aansluiten bij jouw interne rollenstructuur.
- Nieuwe rollen en groepen toewijzen: Indien nodig kun je nieuwe rollen en groepen aanmaken in het IAM-systeem van jouw organisatie, die je vervolgens kunt mappen naar de overeenkomstige Connect-rollen.
Belangrijk
Er is een synchronisatieperiode van 40 minuten tussen het IAM-systeem en Easypost Connect. Hierdoor kan het even duren voordat wijzigingen zichtbaar zijn in EasyPost Connect.
- Klik op ‘Groepen configureren'.
- Rollen toewijzen: Wijs de interne rollen in jouw organisatie toe aan de Connect-rollen in het portaal. Dit zorgt ervoor dat gebruikers de juiste toegangsrechten krijgen, afhankelijk van hun functie binnen jouw organisatie.
Voorbeeld: Als je de interne rol ‘Alleen-lezen' toewijst aan de viewer-rol van het portaal, krijgen de gebruikers met de rol ‘alleen-lezen’ automatisch de viewer-rol in het portaal.
- Departementen toewijzen: Wijs de departementen van jouw organisatie toe aan de overeenkomstige Connect-departementen in het portaal. Dit zorgt ervoor dat gebruikers automatisch de juiste rechten en toegang krijgen op basis van hun rol binnen hun specifiek departement.
In bovenstaande illustratie werd het departement Finance van jouw organisatie toegewezen aan het Connect-departement Finance Gent. Alle toegewezen leden van het departement worden automatisch toegevoegd aan het Connect-portaal. Bijvoorbeeld, demoUser1@easypost.eu wordt automatisch als gebruiker binnen het departement “Finance” in Connect toegevoegd.
Belangrijk
- Het toekennen van verschillende rollen: Als een gebruiker lid is van meerdere departementen met verschillende rollen, wordt de gebruiker in beide departementen toegevoegd en krijgt hij automatisch de hoogste rang van rol toegekend. Dit voorkomt dat gebruikers beperkte toegang krijgen wanneer ze meerdere verantwoordelijkheden hebben in verschillende afdelingen.
- Gebruikersbeheer in EasyPost Connect: Zodra User Provisioning is ingeschakeld, kunnen gebruikers niet langer handmatig worden aangemaakt of beheerd in het EasyPost Connect-portaal. Alle gebruikersbeheer (aanmaken, wijzigen en verwijderen) wordt dan volledig overgenomen door de provisioning-instellingen van het IAM-systeem
Alles juist ingesteld ? Klik op ‘Opslaan’.